Bibblix - e-böcker för barn och unga

Bibblix är en läs- och tips-app för smarta mobiler och surfplattor. Det finns mer än 2000 böcker att välja bland. Den är gjord för dig som är 6 till 12+ år, men det finns också många ungdomsböcker att läsa i appen.

Gör så här

Ladda ner appen Bibblix från Google Play eller App Store. Den är gratis och du kan ha den i en smart mobil och på en surfplatta.

Bibliotekskort och PIN-kod

För att kunna använda Bibblix behöver du ditt bibliotekskort och den PIN-kod du använder när du lånar böcker på biblioteken. Prata med bibliotekspersonalen om du vill ha hjälp med inloggning.

Skapa din egen profil

  • Öppna Bibblix
  • Klicka på Ny användare
  • Välj en profilbild och skriv in ditt namn eller ett alias
  • Klicka på spara.
  • Skriv in ditt bibliotekskortsnummer. Det finns på baksidan av ditt bibliotekskort. Skriv alla siffror efter varandra, utan mellanrum.
  • Skriv du in PIN-koden du använder för att låna på biblioteken.
  • Klicka på spara.

Det går bra att logga in med flera bibliotekskort och profiler på en och samma plattform. Då kan du klicka på växla profil när du vill byta.

Om du vill kan du ställa in en särskild ålder för din profil. Då blir dina sökningar styrda till böcker för den åldern.

Låna och läs

Det finns flera sätt att hitta en bra bok i Bibblix. Kolla i nyhetslistan, eller sök bland böcker på ett särskilt tema. Du kan också skriva in namnet på en bok eller en författare i sökrutan.

När du hittar en bok du vill läsa - klicka på den. Då får du veta vad den handlar om, hur många sidor den har och om den har bilder. Om boken hör till en serie får du veta vilken bok som kommer före och efter.

De flesta böcker kan du läsa direkt i Bibblix. Ofta får du provläsa några sidor innan du måste låna boken för att kunna läsa vidare. De böcker du har lånat syns i din profil. Du får låna upp till fem böcker i veckan i appen. Lånetiden är fyra veckor.

En annan bra sak: du kan göra egna listor i Bibblix. Ifall du hittar en bok som du vill läsa senare. Eller om du vill komma ihåg vilka böcker du har läst.

Frågor och hjälp med problem 

Bibblix webbsida finns svar på några vanliga frågor.

Om du behöver hjälp med appen kan du skicka e-post till Bibblix support.

Du kan självklart alltid prata med ditt bibliotek också.