E-böcker och e-ljudböcker

E-böcker och e-ljudböcker

En e-bok är en digital bok. Du läser texten i en dator, smarttelefon, surfplatta eller läsplatta. En e-ljudbok lyssnar du på i dator, smarttelefon eller surfplatta.

Du kan låna e-böcker och e-ljudböcker antingen via appen Libby eller på webbplatsen lerum.overdrive.com.

I Libby och på webbplatsen finns böcker på svenska och engelska för barn, unga och vuxna.

Du kan låna 12 e-böcker per månad. Antalet e-böcker du får ha samtidigt är 2 stycken. Lånetiden är 28 dagar.

Bilden föreställer appen Libbys ikon

Så här gör du för att låna i appen Libby för smarttelefon och surfplatta:

•    Installera appen Libby via Playbutik (Android) eller Appstore (iPhone/iPad)

•    Öppna appen och följ instruktionerna för att hitta till Lerums bibliotek.

•    Fyll i ditt lånekortsnummer och din PIN-kod.

•    Sök fram den titel du vill låna och klicka på Låna.

Söka böcker kan du göra på två sätt:
Klicka först på Bibliotek längst ner till vänster. Sök fritt i sökfältet vid förstoringsglaset längst upp på sidan. Du kan söka på titel, författare eller ämnesord.
Eller sök via kategorier under Utforska.

Du kan också avgränsa din sökning under Val. Där kan du exempelvis välja språk eller format. Observera att valen du gör ligger kvar till framtida sökningar, till dess att du själv tar bort dina val.

Dessutom hittar du tips på nyinkomna e-böcker och ljudböcker på startsidan.

När du söker är ljudböckerna markerade med en symbol med två hörlurar.

•    Dina lån finns under Bokhylla > Lån och kan läsas direkt. Om du är ansluten till Wi-Fi laddas böckerna ner så att de också blir tillgängliga offline.

o    För att läsa/lyssna klicka på Öppna Bok / Öppna Ljudbok

o    För att återlämna klicka på Hantera Lån > Återlämna i förväg

o    För att förnya lån klicka på Hantera Lån > Förnya lån

Om du vill ladda ner böcker för att kunna läsa offline på läsplatta (exempelvis Letto eller Kobo) eller dator, klicka på länken här för instruktioner: Ladda ner e-böcker och läs i dator eller läsplatta

Så här lånar du i appen Libby

Mina sidor

Kontakta IT-bibliotekarien

Kontakta biblioteket
Fältet måste fyllas i

Teknik-drop-in

Vi hjälps åt med bland annat surfplattor, e-böcker, mobiler och talböcker. OBS. Utomhus.

Lerums bibliotek, 26 maj kl. 14-15.

Startdatum: 2021-05-26

Teknik-drop-in

Lerums bibliotek, 9 juni kl. 14-15.

Startdatum: 2021-06-09

Teknik-drop-in

Lerums bibliotek, 23 juni kl. 14-15.

Startdatum: 2021-06-23