E-böcker och e-ljudböcker

OBS! Tillfälligt ändrade låneregler:

Biblioteken i Lerum ändrar tillfälligt antalet e-bokslån som kan göras per månad. Du kan nu låna 8 e-böcker och 8 e-ljudböcker per månad. Lånetiden är 28 dagar.

En e-bok är en digital bok. Du läser texten i en dator, smarttelefon, surfplatta eller läsplatta. En e-ljudbok lyssnar du på i dator, smarttelefon eller surfplatta.

Du kan låna e-böcker och e-ljudböcker antingen via appen Libby eller på webbplatsen lerum.overdrive.com.

I Libby och på webbplatsen finns böcker på svenska och engelska för barn, unga och vuxna.

I dagsläget är instruktionerna i Libby på engelska men översättning till svenska kommer.

(Du kan låna 6 e-böcker och 6 e-ljudböcker per månad och lånetiden är 28 dagar.)

Bilden föreställer appen Libbys ikon

Så här gör du för att låna i appen Libby för smarttelefon och surfplatta:

•    Installera appen Libby via Playbutik (Android) eller Appstore (iPhone/iPad)

•    Öppna appen och följ instruktionerna för att hitta till Lerums bibliotek.

•    Fyll i ditt lånekortsnummer och din PIN-kod.

•    Sök fram den titel du vill låna och klicka på Borrow.

•    Dina lån finns under Shelf > Loans och kan läsas direkt. Om du är ansluten till Wi-Fi laddas böckerna ner så att de också blir tillgängliga offline.

o    För att läsa/lyssna klicka på Open Book

o    För att återlämna klicka på Manage Loan > Return Early

o    För att förnya lån klicka på Manage Loan > Renew

Så här gör du för att låna till dator eller läsplatta:

•    Gå in på lerum.overdrive.com och logga in med ditt lånekortsnummer och din PIN-kod.

•    Sök fram den bok du vill ha och klicka på Låna. Bekräfta sen igen att du vill låna boken.

•    Du finner alla dina lån under Mitt konto > Lån. Därifrån kan du läsa och ladda ner böckerna. Det du lånar synkroniseras in i appen Libby om du vill använda även den.

•    Vill du läsa boken direkt online, klicka på Läs/Lyssna i webbläsare.

Om du vill ladda ner böcker för att kunna läsa offline på läsplatta (exempelvis Letto eller Kobo) eller dator, klicka på länken här för instruktioner: Ladda ner e-böcker och läs i dator eller läsplatta

Frågor eller problem?

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta biblioteket på telefonnummer 0302 – 52 14 75 eller via formuläret ”Kontakta IT-bibliotekarien” som finns här på sidan.

Mina sidor

Kontakta IT-bibliotekarien